Bódi Attila: Fejben sokkal erősebbnek kell lennünk

U17-es értékelő. 

Folytatjuk értékelőinket, melyeknek hamarosan a végéhez érkezünk. Ezúttal az U17-es csapat trénerével, Bódi Attilával beszélgettünk.

Milyen tervekkel vágtatok neki a szezonnak?

Elsődleges feladat a játékosok egyéni képességeinek fejlesztése, egy felnőtt csapatba való beintegrálódás lehetőségére való felkészítés volt. Emellett az akadémia irányelveinek megfelelő stílus mentén zajlott a felkészülés a bajnoki szezonra, ahol eredményekkel szerettük volna erősíteni az önbizalmunkat.

A bajnokságban mi volt a cél?

Idén új bajnoki rendszerben zajlottak a mérkőzések. A 12 csapatos csoportban az első négy hely valamelyike volt a célunk, hogy tavasszal a középső nyolcasban szerepelhessünk. Magasra került a léc, mivel 6 sztenderd játékosunk távozott a nyáron, pótlásuk komoly kihívás. A feladat ennek tükrében megtalálni a helyetteseiket, felépíteni azokat a játékosokat, akik az előző idényben kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Emellett már arra is törekednünk kell, hogy az első lépéseket megtegyék a játékosok a felnőtt futball felé.

Hogyan értékelnéd a szereplést?

A 6 távozó játékos soknak mondható, szerkezeti változtatásra is szükségünk volt ahhoz, hogy ezt az űrt valahogy betöltsük. A nyári felkészülés jól sikerült, hatalmas munkát végzett el a csapat, ez a bajnokság elején eredmények formájában is visszaköszönt. Az ősz közepétől sajnos komoly visszaesést mutattunk, ami két okra vezethető vissza. Azt már az elején is láttuk, hogy szűkebb lett a keretünk, ha a kezdőből kiestek játékosok, nem sikerült megfelelően pótolni őket. A másik probléma, hogy fejben sokkal erősebbnek kell lennünk, meg kell tanulnunk nyerő típusokká válni. Folyamatosan ez a hozzáállás kell az edzéseken és a meccseken is, csak akkor érhetjük el, hogy folyamatos ritmus, dinamika és agresszivitás legyen a játékunkban. Szeretném azt látni, hogy egy agresszív, bátor, kitámadásokat is felvállaló védelmünk van, mert ezen a téren is maradt bennem hiányérzet. Bár az esélyünk megvan még az első négyre, de ez nemcsak rajtunk múlik már az elmaradt mérkőzéseken.

Kiket emelnél ki?

A mezőnyjátékosok közül Szamosi Csanád érett játéka és gondolkodásmódja nagy segítség volt a csapat és az én számomra is. Győri Ábel mezőnyjátéka, védekező képességei felnőtt szintűek, s bár sokat komolyodott, összpontosításban, alázatban fejlődnie kell! Gyarmati Feri kvalitásai elvitathatatlanok, biztos vagyok benne, hogy klasszis center lesz belőle felnőtt szinten is. Vannak még a keretnek tehetségei, akik sokra hivatottak, de tőlük többet várok.

Mikor kezdődik a felkészülés?

Nekünk is vannak még elmaradt meccseink, amiket pótolni kell, hogy le lehessen zárni az őszi szezont. A képlet egyszerű, meg kell nyernünk mindkettőt, akkor lehet esélyünk az első négyre. Január elején már edzésbe állunk, rövid és tartalmas felkészülésünk lesz.

Szerző: KTE/kteakademia.hu