Az U14 legyőzte a DEAC-ot, pontot mentett az U15

Az U13 és az U12 Újpesten kapott ki. 

A Pre Akadémia szekció korosztályai felemás hétvégén vannak túl. Az U13 és az U12 igen szoros meccseken maradt alul az UTE otthonában, míg az U14 a DEAC-ot győzte le, az U15 pedig a BVSC ellen mentett pontot az utolsó pillanatokban. 

U15: KTE LA – BVSC 1-1 (0-1)

U15 Alap csoport, 9. forduló

KTE: Németi – Lippai, Király, Filus, Ónodi, Kristóf, Kaldenecker, Varga J., Pulai, Baranyi, Csernák. Csere: Nagy M., Fodor, Gulyás, Hegedűs, Csorba, Lőrincz.

Gólszerzőnk: Nagy M.

Torbavecz Tamás: – Az első félidőben ellenfelünk dominált, mert technikailag, gyorsaságban és agresszivitásban is fölénk nőtt. A szünetben négyet cseréltünk, és a második félidőben a cserejátékosaink új energiát hoztak a játékunkba. Egyre jobban átvettük a játék irányítását. Megvoltak a helyzeteink, de nem voltunk eredményesek a kapu előtt. Végül a hosszabbításban sikerült döntetlenre mentenünk a mérkőzést. A mérkőzés embere Nagy Máté volt, aki nem csak kiválóan ismerte fel a gólszerzési lehetőségét, de azt technikailag fantasztikus módon kivitelezte is.

U14: KTE LA – DEAC 3-1 (1-1)

U14 Alap csoport (kelet), 11. forduló

KTE: Endre – Szenczy, Csizmadia, Polgár, Nyerges Mi., Miskei, Deák, Fricz, Ronkó, Paor-Smolcz, Turóczy. Csere: Sápi, Mészáros, Kerekes, Nyerges Cs.

Gólszerzőink: Deák, Fricz, Ronkó

Dócs Dániel: – Jó ellenféllel szemben tudtunk jó mérkőzést játszani. A Debrecen az első perctől kezdve nyomást helyezett ránk, magasan letámadott minket, így főleg hátul kapkodó volt a játékunk. Az időjárás sem könnyítette ezt meg, az eső miatt sok pontatlanság volt az átvételekben, passzokban. Helyzeteket viszont főleg mi tudtunk kialakítani, amiből meg is szereztük a vezetést. Ellenfelünknek erre még volt válasza, egy átlövésből tudtak egyenlíteni a szünet előtt. Második félidőben még agresszívabban letámadtunk, rendeztük a védekezést és dominálni tudtuk a játékot.

U13: UTE – KTE LA 2-1

U13 Dél-kelet, 11. forduló

KTE: Kocsis – Takács, Nagymihály G., Kriskó, Madarász, Csóka, Nagymihály Á., Horváth Sz., Csutak. Csere: Arany, Kárász, Ónodi, Berta, Szabó M., Ábrahám, Czibók, Borsos, Kiss.

Gólszerzőnk: Nagymihály Á.

Verebélyi Gábor: – Az ellenfelünk mellett a zord időjárással is meg kellett küzdenünk. Egy igazi ki-ki mérkőzés alakult ki. Az első negyedben az Újpest bátrabban támadott, többet birtokolta a labdát, de mi nagyon jól védekeztünk és a labdaszerzésekből ígéretes támadásokat alakítottunk ki, az első negyed gól nélküli döntetlen lett. A második negyedben kombinatívabbak voltunk, többet támadtunk és veszélyesebbek voltunk, de egy hibás labdakihozatal után ellenfelünk szerzett vezetést. A harmadik negyedben sokkal bátrabban játszottunk, magasan védekeztünk és egy letámadás után Csóka beadásából Nagymihály Áron nagyon szép gólt szerzett, sikerült kiegyenlítenünk. Az utolsó negyedre döntetlenre fordultunk, amiben kiegyenlített csata zajlott. Sajnos egy beadás után az Újpest kapufát fejelt és a kipattanó labda olyan szerencsétlenül pattant, hogy a kapusunkról a vonal mögé csorgott a labda. Sajnos ezzel elment a mérkőzés is, amit nagyon sajnálok, mert a srácok mindent megtettek a pályán. A döntetlent minimum megérdemeltük volna, fájó, hogy ismét ilyen gólt kaptunk.

U12: UTE – KTE LA 1-0

U12 Dél-kelet, 11. forduló

KTE: Scheiner – Bovier, Bertus, Kern, Füleki, Némedi, Eiler, Komonyi, Beszedics. Csere: Farkas, Szikora, Kovrig, Békési, Bencze, Lajter, Szuetta.

Filus Gábor: – A mérkőzés elejét megint egyéni hibával kezdtük, amit gólra váltott az ellenfél. A meccs további szakaszában jó tempóban fociztunk, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a kapu előtti helyzetkihasználásunk, a kreatív megoldások és jó döntések hiányoztak. A kemény játék és az agresszív játék, ami az UTE csapatában megvolt, nálunk a mérkőzés második részében jelent meg, ezen nekünk még dolgoznunk kell.

Szerző: KTE/kteakademia.hu