Az U13 és az U12 is döntetlent játszott a HFC-vel

Elindult a régiós bajnokság is. 

A KTE az NBIII-ban ért el döntetlent Hódmezővásárhelyen, az U13 és az U12 pedig éppen a HFC-vel kezdte a régiós bajnokságot hétvégén. A felnőttek példáját követve, itt is pontosztozkodásra került sor.

Az U13-as meccsen az első félidő nem hozott gólt, majd fordulás után Balla cselezgetett, középre tett labdájára pedig Tóth érkezett jó ütemben. A HFC kihasználta azt, hogy fizikálisan erősebb játékosok alkották csapatukat, néhány perc elteltével egyenlítettek is, de a Balla-Tóth kémia jól működött, így újra előnyt szereztük. A vásárhelyiek becsülettel küzdöttek a hajráig, az utolsó percben aztán sikerült is pontot menteniük.

U13: KTE LA – Hódmezővásárhely 2-2 (0-0)

U13 I. osztály, Dél-Kelet, 1. forduló

KTE: Makádi - Szabados, Jócsák, Nagy (Juhász), Visinka - Tóth (Balis), Fodor, Hajnal (Mányoki) - Balla, Faragó (Tóth), Pusztai (Horváth)

Gól: Tóth (34., 46.) ill. Palócz (41., 60.)

Sziegl Gábor: A helyzetek száma és minősége alapján reális döntetlent játszottunk a Hódmezővásárhellyel, akik főleg hosszú, ívelt labdákkal operáltak a mezőnyből kimagasló testi felépítéssel rendelkező játékosuk felé. A góljaik és gólhelyzeteik jelentős részét is így alakították ki. Mi próbáltunk szokásunk szerint hátulról építkezni, ezt sokszor sikerrel tettük meg. Az eddig gyakorolt játékhelyzetek sokszor visszaköszöntek, de még sokat kell csiszolni rajtuk.

Az U12 meccse negyedórás késéssel kezdődött, de ez a mieink játékán nem látszott, az első perctől uralták a játékot. Egy jobboldali beadás után gyorsan meg is szereztük a vezetést, a kapusról kipattanó labdát Doktor Ádám vágta be. Sokáig csendben csordogált a találkozó, egy eladott labdánkat azonban kegyetlenül megbüntette a HFC. A második félidőben ismét nagy nyomás helyeződött a vendég kapura, Gyapjas szabadrúgásával ismét meg is szerezte a vezetést a KTE LA, de egy perccel később a vendégek is gólra váltottak egy pontrúgást.

U12: KTE LA – Hódmezővásárhelyi FC 2-2 (1-1)

U12 I. osztály, Dél-Kelet, 1. forduló

KTE: Bogdán – Nagy I., Koncz, Gyapjas – Doktor, Losonczi – Bodnár, Lőrincz, Terbe M.

Csere: Csizmadia L., Móczó, Nagy B., Gál, Csizmadia D.

Dócs Dániel: Uraltuk a meccset az első perctől kezdve, a játékot is iránytani tudtuk, ennek gyors vezetés lett az eredménye. Sajnos figyelmetlenek voltunk, így némileg váratlanul egyenlített a HFC. A második félidőben ismét előnyt szereztünk, de nem volt szerencsénk. Sajnos hibáztunk hátul, amiért góllal fizettünk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu