Az U10 és az U8 is hasznos meccseken van túl

Jó tempóban játszhattak.

A KTE LA U10 és U8 is Dunamenti Liga mérkőzéseken vett részt, mindkét korosztály esetében elégedetten értékeltek az edzők.

Sziegl Gábor (U10) értékelése: – Kiváló mentalitás mellett, tudatosan, jól védekezve, sok jó egyéni teljesítményt felvonultatva és előrefelé sok szép villanást bemutatva vettünk részt a Dunamenti Ligán a Honvéd rendezésében, ahol a Kelen SC, a DVTK és a házigazdák ellen mérkőztünk meg. A fő hangsúlyt a védekezés szervezésére fektettem, mely többnyire jól sikerült, a gyerekek partnerek voltak benne, tudatosan helyezkedtek és kemények voltak. A támadásaink inkább ad hoc jelleggel működtek, de köszönhetően a sok jó kvalitású srácnak, bőven voltak szép és eredményes megoldások az ellenfél térfelén is. A kicsit szerényebb képességű Kelen SC ellen magabiztos győzelmet arattunk, míg a talán legerősebbnek tűnő Honvédot a nap folyamán nyújtott legjobb teljesítményünkkel ugyancsak biztos gólkülönbséggel és meggyőző játékfölénnyel, főleg védekezésben, múltuk felül. A DVTK ellen több hibával, görcsösebben játszva vereséggel zártunk, ám itt tekintettel a kiegyensúlyozatlanságra és a középen erőltetett támadásokra, a mezőnyben mutatott főlényünk ellenére talán nem is érdemeltünk győzelmet. Összességében nagyon elégedett voltam, többségében kiváló egyéni teljesítményeket, és jól működő csapatvédekezést láthattam. Sok játékosban nagyon pozitívan csalódtam. 

Pelikán István (U8) értékelése: – Három mérkőzést játszhattak a srácok a hétvégén. Ismét jó tempó és izgalmas meccsek vártak a gyerekekre, ahogy ezt már a Dunamenti Ligában megszokhattuk. Egy biztos győzelem mellett, egy szoros mérkőzésen sikerült győzni. A harmadik mérkőzésen viszont egy 15 perces rövidzárlat miatt nem sikerült a 9 pontot szerezni ezúttal. A gyerekek sokat tanulhattak és sokat fejlődtek. Egyre jobbak a játékok és egyre tudatosabban alkalmazzák az egyéni feladatokat.

Szerző: KTE/kteakademia.hu