Az idősebbek közt is bizonyítottak az U17-es játékosok

Komoly terheléssel párosuló szezonon van túl a korosztály.

Télen vette át a KTE LA U17 irányítását Széchenyi Márton, aki nagy kihívásként fogta fel ezt a lehetőséget. Élvezte a közös munkát a játékosokkal, így pozitívnak látja a mögöttük hagyott félévet.

Hogyan értékelnéd a tavaszi bajnoki szereplést?

Nagyon örülök, hogy januártól együtt dolgozhattam a fiúkkal, sok értékes játékost ismertem meg az U17-es keretben. Vezetőedzőként új kihívás volt számomra, hogy egy 30 fős kerettel együtt edzettünk, amit véleményem szerint a stáb nagyon jól kezelt, ügyesen megoldotta a szervezésből adódó esetleges nehézségeket. Új tapasztalatokat szereztünk mindannyian, amik biztosan hatással lesznek az elkövetkező évekre. Az eredményességet nézve vegyes érzéseink lehetnek, de abból kell kiindulni, hogy télen elveszítette a csapat belső védő poszton játszó kapitányát Száhl Peti személyében, aki a Ferencvárosba igazolt, illetve házi gólkirályát, Szalai Józsit, aki az U19-es csapattal edzett tavasszal. Alapvetően befolyásolta a szereplést, hogy 6-7 játékos sorozatterhelést kapott az utolsó hetekben, és az U19-ben is játszottak folyamatosan. Óriási pozitívum, hogy nagyon szépen helytálltak, többen meghatározóvá váltak az idősebb korosztályban. 

Miben fejlődött ebben az évben a csapatod, miben kellene feltétlen előre lépni a következő szezonra?

Sikeresnek ítélem meg a 3 védős játékrendszer elsajátítását, ami talán a legnagyobb hozadéka ennek a félévnek. További sikerként könyvelem el, hogy sikerült a csapatot egy irányba beállítani, érzékelhető fejlődésen ment keresztül a gárda, ami a mentális hátteret illeti. Egységesebb és koncentráltabb munkát tettek le a srácok edzésről edzésre, még ha januárban voltak is ebből adódó nézeteltéréseink, március elejére mindenki beállt a sorba. A profi mentalitást kell elsősorban fejleszteni és átadni számukra, ami olykor még akadozik. Nagyon remélem, hogy tudtam segíteni ebben, és mindenki átérezte, hogy az alázatos munka pozitív eredménnyel párosul.

Kiket emelnél ki? Miért?

Nagyon nehéz lenne bárkit is kiemelni, mert azzal biztosan megsértenék mást, akit nem emelek ki. Mindenki tisztességesen elvégezte a feladatát. Összességében egy borzasztó nehéz éven vagyunk túl, ami után mindenkinek jár a gratuláció!

Szerző: KTE/kteakademia.hu