Az élről várja a zárást a Dunamenti Ligában az U9

A KTE LA U9 sűrű napokon és héten van túl, hiszen a gyerekek több tornán is ott voltak. A Dunamenti Ligában az élről várhatják az utolsó fordulót.

Benke Balázs és Tarjányi Bence vezetésével két eseményen, az FTC partnercsapatok tornáján, illetve egy házon belül edzőmeccsen mérettek meg a gyerekek.

Benke Balázs: – Nagyon jó tornán tudtunk részt venni, ahol jó meccseket tudtunk játszani az ott lévő csapatokkal. Egészen a döntőig tudtunk volna menetelni, ha nem hagyjuk, hogy a hibáink elvigyék a kedvünket, de összességében tetszett a mutatott játékunk, büszke vagyok a gyerekekre, egy kicsit több szerencse kellett volna, de pozitív nap volt mindenkinek. A KTE U8-as csapatával is játszottunk egy másfél órás edzőmérkőzést. Végig létszámhátrányban játszottunk, kiegyenlítendő a korosztályok közötti életkori különbséget.

Tarjányi Bence: – Az U8-as csapat agresszív letámadást alkalmazott, amely kiváló alapot teremtett számunkra, hogy nyomás alatt gyakorolhassuk a labdakihozatalt. Sokszor szemre is tetszetősen, kombinatívan sikerült támadást építeni. Mint minden mérkőzés, ez is jól szolgálta a játékosok egyéni, illetve a csapat fejlődését egyaránt. 

A Dunamenti Ligára Kovács Zsolt kísérte el a fiatalokat, ahol a végső győzelemre is megvan az esélyük.

– Szombaton a Dunamenti Liga utolsó előtti fordulóján vettünk részt. Három nagyon jó meccset játszottunk. Minden mérkőzést magabiztosan tudtunk megnyerni, a játékperchez képest nagyon sok gólt lőttünk, a támadás befejezéseket tudtuk gyakorolni. Ellenfeleink a Vasas, a Honvéd és az RKSK csapatai voltak. Az utolsó fordulót a tabella éléről várhatjuk – mondta Kovács Zsolt.

Pelikán István ugyancsak egy FTC által szervezett, nemzetközi tornán jár a gyerekekkel.

– Nagyszerű szervezés mellett nemzetközi tornán játszhattunk, már a jövő évi 6+1-es felállásban. Minden mérkőzésen kis különbségek döntöttek. Ezúttal nem voltunk igazán jók, nehezen találtuk a pozíciókat, a játék ritmusát. Az egyéni teljesítmények is hullámzóak voltak, akár egy mérkőzésen belül is. A torna kiegyenlítettségét mutatja, hogy a csoportban mindenki 4 ponttal állt. Mi és az UTE jobb gólkülönbségünk miatt büntetőkkel döntöttük el az első hely sorsát. Nem voltunk elég pontosak, így a második helyen jutottunk a legjobb 8 csapat közé. Ott a házigazda, későbbi ezüstérmes ellen játszhattunk egy kiváló mérkőzést. Talán itt játszottunk a legjobban, azonban nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni, a Fradi pedig értékesítette legígéretesebb helyzetét. Az 5-8. helyért előbb a ZTE-t tudtuk legyőzni, majd a Dunaszerdahellyel egy igazán izgalmas parázs magas színvonalú mérkőzéssel zártunk. Kétszer is vezetést szereztünk, de a DAC nem adta fel, a végén kihasználta egyre komolyabb helyzeteit és győzni tudott. Ezzel a 16 csapatos nemzetközi tornán 6. helyen végeztünk. Remek ellenfelek ellen nagyon magas intenzitású mérkőzéseken fejlődhettek a gyerekek, egy új játékrendszerben. Köszönjük a meghívást az FTC-nek – mondta Pelikán István.

Szerző: KTE/kteakademia.hu