Aktív félévet zártunk a régiós programban

Ősszel is folytatódott a RUK program. 

A Regionális Utánpótlás Központban elkezdett munka ősszel is folytatódott, a KTE LA koordinátorai edzéseket tartottak Kecskeméten és vidéken is. Az őszi tréningek véget értek, de tornák még szerepelnek az éves programban.

A Czéh László és Verebélyi Gábor által felügyelt régiós edzések ebben a félévben is sikeresek voltak, vidéken is több összevont foglalkozást vezettek a KTE LA koordinátorai a gyerekeknek.

„Megtartottuk az utolsó, gyakorlatilag évzáró edzésünket is a régiós programban résztvevő gyerekek számára. Az U8-U9-es korosztályban néztük meg a környék tehetségeit, akiknek 5 edzést tartottunk az ősz során Czéh Lacival. Szinte ugyanazzal a programmal haladtunk, amit tavaly Szabó Tibor is végig csinált. Pozitív volt a munka, a gyerekek megtiszteltetésnek vették, hogy a Széktói Stadion centerpályáján edzhettek. Érkeztek tehetségek Lajosmizséről, Kiskunfélegyházáról, Jakabszállásról, Lakitelekről, illetve több környező településről. Czéh Laci minden szerdán Lakiteleken tartott emellett összevont foglalkozásokat, ahol a tiszaalpári, tiszakécskei, szentkirályi, nyárlőrinci gyerekek is részt vettek a programban. Az évzárón több mint 20 gyerek volt ott az edzésen, akik a program során nyújtott teljesítményükkel győzték meg a stábot” – foglalta össze a munkát Verebélyi Gábor.

Ebben az évben tornák várnak még a legkisebbekre, a RUK edzések márciusig befejeződtek, de a KTE LA szakmai stábja szeretné még hatékonyabbá és élvezetesebbé tenni a programot.

„November 17-én az U8-U9-es csapat Bajára utazik egy tornára, majd december 1-én egy 6 pályán zajló, szezonzáró Funino Fesztivál lesz a Széktói Stadionban, ezen is ott lesznek a RUK-os gyerekek Czéh Laci irányításával. Az U10 és az U11 a közelmúltban is részt vett egy RUK tornán Kecskeméten, ennek folytatása lesz november 27-én, amikor a Szilády lesz a szervező, ugyanúgy a Baja és a Szolnok lesz még ott mellettünk. Március elején folytatjuk terveink szerint a munkát, szeretnénk tovább bővíteni a programot edzéslehetőségekkel a gyerekek számára" - mondta már előre tekintve Verebélyi Gábor. 

Szerző: KTE/kteakademia.hu