Akadémia kitekintő: Oroszi Dániel profi szerződést kapott

A PAFC játékosa kölcsönben az NBII-es Csákvárnál bizonyathat ebben a szezonban. 

Korábbi akadémistánk, Oroszi Dániel a 99-es korosztály egyik legnagyobb tehetségének számított már Kecskeméten is. A helyi kötődésű támadó az SC Hírös-Ép-től került a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiára 2010-ben, majd 2015-ben a Puskás Akadémia hívó szavára mondott igent.

Dani folyamatos célpontnak számított az elit akadémiák körében, ami nem csoda, hiszen utolsó két kecskeméti évében 66 gólt rúgott az elit bajnokságban, de előtte is rendre 20 gól környékén termelt minden szezonjában. A kitűnő adottságokkal rendelkező, gólerős támadónak nem indult könnyen a felcsúti időszak, de a mögöttünk hagyott esztendőben az NBIII-as tartalékok közt élet a bizalommal, 4 gólt jegyzett 11 meccsen.

A PAFC nyáron profi szerződést is kötött az U19-ből kiöregedő játékossal, aki az NBII-es Csákvárhoz került kölcsönbe, így újabb szintet léphet karrierjében. Az 1999-es korosztály valóban aranygenerációnak mondható kecskeméti szempontból, hiszen Banó-Szabó Bence alapember lett a Honvédban, Kitl Krisztián pedig a DVTK kölcsönjátékosaként tavasszal az NBII-ben is bemutatkozhatott. A következő nagy dobás talán éppen Oroszi Dániel lesz, akinek ezúton is gratulálunk, illetve sok sikert kívánunk!

Szerző: KTE/kteakademia.hu