A VIII. Hírös Hét Focifesztiválon szerepeltek csapataink

Mindkét korosztály a 4. helyen zárt. 

A KTE LA U10-es és U11-es korosztálya is részt vett a VIII. Hírös Hét Focifesztiválon, ami még ráhangoló jellegű torna volt a gyerekeknek a szezonra.

Torbavecz Tamás most debütált az U11-es korosztálynál edzőként akadémiánkon, és a kevés foglalkozás ellenére is, kifejezetten jó szerepléssel indították a közös munkát a gyerekekkel, hiszen 3 győzelem mellett 2 vereség és 1 döntetlen volt a mérlegük, mely a 4. helyre volt elég ezúttal a körmérkőzéses rendszerben.

„Két edzést követően szerepeltünk a tornán, így nagy elvárásaim még nem voltak a gyerekekkel szemben, de az alapvető követelményeket meghatároztuk. Az első mérkőzésünkön az idegesség rányomta a bélyegét a játékra. Vezettünk az SC Hírös-Ép csapata ellen, azonban nem tudtuk megtartani előnyünket, így 1-1-es döntetlennel zártunk. A SZEOL ellen a kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat, a Cegléd ellen viszont olyan mentalitással léptünk pályára, ami a jövőben nem elfogadható, ez meg is látszott az eredményen, mindkét meccset elvesztettük. A hátralévő mérkőzéseinket a Solti FC, a Kiskunhalasi Szilády RFC és a Jászberényi FC ellen sikerült megnyernünk. A Solt ellen nagy arányú győzelmet értünk el, a Szilády ellen játszottunk legjobban, ahol végre tudatosan alakítottunk ki játékot, keresve a létszámfölényes helyzeteket a pályán. Az utolsó mérkőzésünk első felében dominálni tudtunk, de a vége „nyögvenyelősre” sikerült. A torna legjobb kapusa Baranyi Zétény lett” – értékelt Torbavecz Tamás.

A csapat tagjai voltak:

Baranyi Zétény, Katona Olivér, Cseh-Kiss Balázs, Balogh Levente, Roza Zétény, Borsos Donát, Kenderes Máté, Agárdi József, Hegedűs Marcell, Laczkó Máté, Nagy Levente, Fürj Bence, Dóka Dávid.

Az U10-es korosztály szintén körmérkőzéses rendszerben szerepelve, ugyancsak a 4. helyen fejezte be a tornát.

„A héten kezdtük a felkészülést, két edzést követően vettünk részt a focifesztiválon. A csapatból sokan még nyaralásukat töltik a családjukkal, így az edzéseken és ezen a tornán is sok hiányzóval szerepeltünk. A fiúknak még szoknia kell, hogy megváltozott a szabályrendszer, illetve a pálya- és a kapuméret is, ehhez még nem tudtak teljes mértékben alkalmazkodni. Labdakihozatalaink jól működtek, de a támadó játékunk és a védekezésünk erőtlen volt. Sokat tanulhattunk ezen napon!” – mondta Verebélyi Gábor.

A csapat tagjai voltak: 

Lippai Tamás, Baranyi Dominik, Berki László, Czéh Barnabás, Gulyás Andor, Nagy Máté, Németh Alex, Papp Kálmán, Veréb Balázs

Szerző: KTE/kteakademia.hu