A Vidi nyerte a hétközi bajnokit

Korábbi játékosunk, Gyürki Máté duplázott. 

A KTE LA U19 ezúttal már szerdán lejátszotta a 17. fordulóra kiírt meccsét, ellenfelünk a bajnoki címre hajtó, a mérkőzés előtt második helyen álló MOL Vidi FC volt.

Az esélyesebbnek számító vendégek már a meccs elején igyekeztek nyomás alá helyezni minket, a labda főleg a fehérvári lábakon járt, ebben az időszakban nehezen tudtunk kijönni. Bár Daróczi veszélyes szabadrúgása közel járt a gólhoz, a vezetést végül meg is szerezte a Vidi, korábbi akadémistánk, Gyürki Máté kapott labdát a tizenhatoson belül, majd a hosszúba lőtt. A folytatásban ismét Daróczi próbálkozott pontrúgásból, de Németh Botond földöntúli bravúrral tolta ki lövését a bal felsőből, így nem sikerült egalizálni. A vendégek a szünet előtt növelték előnyüket, egy szép egyéni akció végén Tamás talált be közelről.

Fordulás után nagy erőket mozgósított Csordás Csaba együttese az egyenlítésért, de a Vidi sem állt vissza, Kovács Dániel azonban több alkalommal is szép védésekkel tartotta meccsben csapatunkat. A 65. percben közel álltunk a szépítéshez, egy balról érkező beadást Vágó bólintott a felsőlécre. Nem maradt el azonban a kecskeméti gól így sem, egy pontatlan hazaadásra Kovács rajtolt rá, meg is előzte a kapust és az üres kapuba gurított. A gól még inkább önbizalmat adott a játékosoknak, Richter előtt ott is volt a meccslabda, de pont a kapus kezébe bólintott közelről. A hajrában kihasználták a vendégek, hogy túlzottan kinyíltunk, Szabó lőtte be üres területre a labdát a meginduló Gyürkinek, aki el is tudta még pöckölni a kilépő Kovács mellett a játékszert, kialakítva a végeredményt. 

U19: KTE LA – MOL Vidi FC 1-3 (0-2)

U19 II. osztály, 17. forduló

KTE: Kovács D. – Szabó G., Vágó, Drabik, Szász – Daróczi (Treiber 46.), Sallai (Kemenczés 58.), Kovács P. – Richter, Szalai, Szőke (Faragó 46.).

Gól: Kovács P. (68.) ill. Gyürki (13., 86.), Tamás (39.)

Csordás Csaba: Az első félidőben picit megilletődötten játszottunk, 2 gólt is rúgott ennek köszönhetően ellenfelünk. A másodikra rendeztük a sorokat, jól szálltak be a cserék, a teljesítményünk is jobb lett. Helyzeteink voltak, kapufát lőttünk, majd sikerült szépíteni is. Nyomás alá tudtuk helyezni ekkor már a Vidit, én úgy éreztem, hogy az egyenlítés is bennünk van, de sajnos egy gyermeteg hibánk után eldőlt a meccs. 

A KTE LA U19-re most hosszabb szünet vár, legközelebb március 14-én Nyíregyházán lépnek pályára.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu