A tabella élére ugrott az U16, kikapott az U17

Felemás mérleg Gyirmótón. 

Két korosztályos csapatunk a Gyirmót vendége volt, az U16 veretlenségét szerette volna megőrizni. Ez sikerült is nekik, ráadásul a tabella élére ugrottak győzelmükkel, az U17 azonban kikapott.

Az U17-es meccsen mindkét csapat nagy elánnal kezdett, majd fokozatosan kerültünk fölénybe, de nehezen találtunk rést a remekül védekező gyirmótiak ellen. Negyedóra játék után Száhl találta el a kapufát, majd Ugrai fejese is a felső lécen csattant. A 25. percben a semmiből szerezték vezetést a hazaiak, egy saját térfélen eladott labdáért fizettünk nagy árat. Nagy rohamokat vezettünk az egyenlítés érdekében, ami össze is jött. Szalai remek labdát adott Kasztelnak, akit buktattak a büntetőterületen belül, a jogos büntetőt Száhl értékesítette magabiztosan. A második félidőben még nagyobb nyomást helyeztünk a vendéglátókra, Szedmák beadása után Faragó a 68. percben már a vezetést is megszerezte. Sorra alakítottuk ki a lehetőségeket a folytatásban is, Szalai fejesét védte bravúrral a kapus, majd a lövése centikkel suhant el a kapu fölött. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 77. percben egy beadás után az ellenfél támadóját találtuk el, a lecsorgó labdából egyenlítettek a hazaiak. Két perccel később egy előre vágott labda után a vezetést is megszerezték a gyirmótiak, hiába tűnt úgy, hogy Treiber talán még a gólvonalon ment, a játékvezető megadta a gólt.

U17: Gyirmót – KTE LA 3-2 (1-1)

U17 II. osztály, 6. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Treiber, Száhl, Récsei – Busa (Pécsi 67.), Kasztel – Edmilson (Szedmák 55.), Ugrai, Faragó – Szalai.

Gól: Gál (25., 79.), Orbán (77.) ill. Száhl (38.), Faragó (68.)

Király Dávid: Az első félidőben tompán és pontatlanul játszottunk, bár így is több lehetőségünk akadt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A második félidőben feljavult a játékunk, nagy nyomást helyeztünk az ellenfél kapujára és 1-2-nél eldönthettük volna a mérkőzést, de a három kihagyott helyzet megbosszulta magát. Sajnos több olyan egyéni hibát is vétettünk, amiből gólt tudott szerezni a Gyirmót. Nem fogunk a kardunkba dőlni, kijavítjuk a hibákat, készülünk a soron következő mérkőzésre!

Az U16-os korosztály jól kezdett, bő húsz perc elteltével Major átlövése a hosszú sarokban kötött ki. Erre ugyan a gyirmótiak az első félidőben válaszolni tudtak, fordulás után azonban magasabb fokozatra kapcsolt a KTE LA. Egy okos pontrúgás kombináció után gyorsan visszavettük a vezetést Major révén, majd Bodor is duplázni tudott. Előbb a Csúri által kiharcolt büntetőt értékesítette, majd egy beadás után volt eredményes.

U16: Gyirmót – KTE LA 1-4 (1-1)

U16 II. osztály, 6. forduló

KTE: Bodor B. – Dénes (Vörös 82.), Kuchta, Bányai, Orlov (Bódy 82.) – Győrfi (Pap 77.), Hatvani, Csúri – Bellák (Nagy L. 67.), Bodor Z., Major.

Gól: Hécz (36.) ill. Major (23., 50.), Bodor Z. (60., 76.)

Széchenyi Márton: Hosszú utazást követően léptünk pályára, ilyenkor mindig benne van, hogy a csapat a buszon marad. Ezúttal is nehezebb első félidőt produkáltunk, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk.

Szerző: KTE/kteakademia.hu