A legkisebbeknél is tartalmas volt az ősz

U8-U7 értékelő.

Őszi értékelőinket az év végéhez érve zárjuk le, Kovács Tamást kérdeztük az U8-U7 korosztálynál zajló munkáról.

Nyár óta milyen munka zajlott nálatok?

Az U7-es korosztály a legfiatalabb az akadémián, így a legfontosabb feladatunk a korosztályos játékosok toborzása volt. Az U8-as korcsoporthoz 8 játékos érkezett az átigazolási időszak végéig, így sikerült a kereteket szeptember elejére kialakítanunk. Az edzések augusztus közepén kezdődtek, az új játékosok folyamatosan csatlakoztak a kerethez. Három játékos októbertől felkerült az U9-es korosztályhoz. A legfontosabb célkitűzéseinket sikerült elérnünk az ősz folyamán, mivel a gyerekek szívesen jöttek edzésre, a jó hangulat, a játék öröme és szeretete jellemezte a foglalkozásokat. Ebben az időszakban Bozsik-programokon és felkészülési mérkőzéseken vettünk részt. A gyerekek hozzáállása, motivációja dicséretet érdemel, ügyességük sokat fejlődött. A funino játékban egyre jobban használják ki a területet, egyre többször választanak jó megoldást. A kezdeményezőkészség terén a szezon elején volt hiányérzetem, de ebben is sokat léptünk előre. 

Kiemelnél valakit?

Az egyéni teljesítményekben voltak hullámvölgyek, de ez természetes, a srácok nagy része most kezdte az iskolát is. Nem emelnék ki senkit, mert több kiemelkedő teljesítmény is volt, annak külön örülük, hogy valamit mindenki megvillantott a tehetségéből.

Hogyan folytatódik a munka az ünnepek után?

A téli szünetet követően, január 7-től folytatjuk a képzést. A márciusig tartó időszakban az edzések mellett teremtornák és felkészülési mérkőzések szerepelnek a programban, utána folytatódnak a Bozsik tornák.  

Szerző: KTE/kteakademia.hu