A lefújás előtt vérzett el az U17, a második félidőben hengerelt az U16

5 gól 30 perc alatt. 

A KTE LA U17-es és U16-os csapata a Grosics Akadémiát fogadta ebben a fordulóban. Az U17-es együttes rendkívül szerencsétlen körülmények közt kapott ki, hiszen hiába voltak meg a hajrában is a lehetőségeik a sikerhez, a lefújás előtti másodpercekben egy kontrából a vendégek vitték el a pontokat. Az U16 az első félidőben saját dolgát nehezítette meg, fordulás után azonban már nem kegyelmeztek ellenfelüknek.

Az U17-es találkozó első játékrésze inkább sikerült küzdelmesre, de a nagyobb helyzetei a KTE LA-nak voltak meg. Bessenyei kapáslövése centikkel ment fölé, majd Faragó ugyan betalált, de les miatt ezt nem adta meg a játékvezető. A második félidő is jól indult, ezúttal egyedül léphetett ki Faragó, de a kapusba lőtte helyzetét. Hiába volt helyenként fölényünk, a gólok továbbra sem akartak jönni, a hajrában Ugrai fejesét is fogta a vendég portás. Amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akkor jött a sokk, hiszen egy kontrát gólra váltott a Szeged-Grosics, ami után azonnal le is fújta a találkozót a játékvezető.

Az U16-os mérkőzést jó iramban kezdtük, Csúri és Nagy lövésével korán jeleztük, hogy itthon szeretnénk tartani a három pontot. Bő 10 perc elteltével aztán érthetetlen módon kicsit megzavarodtunk, többször is magunkat hoztuk nehéz helyzetbe hibáinkkal. A vendégeknek meg is voltak ekkor a helyzetei, a kapufát is eltalálták, illetve lesgólig is eljutottak. A sorokat igyekeztünk rendezni, ezután támadásban is újra aktívak lettünk, végül Major második ziccerét már gólra váltotta. Nem sokáig örülhettünk, mert egy hátul elpasszolt labdából azonnal büntetett a Szeged-Grosics, így a szünetben döntetlen volt az állás. A második félidőben már sikerült folyamatosan felőrölni a lelkesen küzdő vendégeket, az utolsó 30 percben 5 alkalommal is mattoltuk őket, így végül kiütéses győzelmet arattunk.

U17: KTE LA – Szeged-Grosics Akadémia 0-1 (0-0)

U17 II. osztály, 19. forduló

KTE: Berta – Barkóczi, Kovács, Ugrai – Edmilson, Treiber, Fekete, Kasztel, Récsei – Bessenyei, Faragó.

Gól: Bojtos (90.)

Széchenyi Márton: Jól játszottunk, kialakítottuk a megfelelő számú helyzetet ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést. Ez gól nélkül sajnos nem sikerülhetett. Kicsit mélyebbre kell ásni magunkban, hogy miért nem tudunk betalálni az ellenfél kapujába, utána meg fognak érkezni a pontok is.

U16: KTE LA – Szeged-Grosics Akadémia 6-1 (1-1)

U16 II. osztály, 19. forduló

KTE: Cseh – Dénes, Kuchta, Bányai, Vörös (Bódy 82.) – Bellák, Hatvani, Csúri – Nagy (Gulyás 73.), Bodor Z. (Győrfi 73.), Major.

Gól: Major (27., 63.), Vörös (60.), Győrfi (74.), Csúri (77.), Bányai (86.) ill. Szűcs (31.)

Széchenyi Márton: Egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, melyen egy idő után a sebesség különbséget képtelen volt kontrollálni ellenfelünk. Nagyon jó ritmusban sikerült a mérkőzés egésze alatt játszani, de ez az ellenfél nyílt sisakos, bátor játékának is köszönhető.

 

Szerző: KTE/kteakademia.hu