A középdöntőig jutottak ezúttal

Elkezdte az évet az U11 is.

Tatán a Futballáb Trophy elnevezésű tornán vett részt a KTE LA U11, mely két együttessel vágott neki a meccseknek. Csapataink a középdöntőig jutottak.

Pelikán István értékelése: – Két csapattal indultunk a 16 részvevős tornán, hogy mindenki lehetőséghez jusson. A lila csapat a csoportmeccseket a Mészöly Focisuli ellen kezdte, mely az elsőség szempontjából rögtön rangadó volt. Változatos mérkőzésen maradtunk alul egy góllal, de a többi találkozót nagy különbséggel húztuk be, szép játékkal és sok támadást vezetve. A középdöntő első felvonását ismét behúztuk, de utána győzelmi kényszerben játszottunk, ami érezhető is volt. Gyorsan vezetést szereztünk, döntően ellenfelünk térfelén zajlott a játék, de hiába utaltuk a meccset, kihagytuk a helyzeteket. Nem tudtuk lezárni a találkozót, amit a legvégén egy kontrával büntetett meg ellenfelünk, így lemaradtunk a hármasdöntőről. Hiányzott a magasabb intenzitás a második gólhoz, amire nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. Akadtak sajnos technikai hibák is, viszont a kombinatív elemekre lehet építeni. A fehér csapat két sora ugyanannyi időt kapott a torna során. A csoportmeccsek során a labdakihozatalok és a védekezés jól működött. A labdát jól járattuk, hátul a kapust is bevonva. Szinte mindig meg tudtuk játszani az első két játékos valamelyikét. Itt már a játék folytatásában voltak hibák, kevés párharcot tudtunk megnyerni, minimális egy az egy elleni szituációkat vállaltunk fel, a kombinatív játékba több hiba csúszott a támadó térfélen. Ezt mutatja a rúgott góljaink száma is. A védekezés teljesen rendben volt, jól zártuk a területeket, jól támadtunk vissza, sok hibára késztettük az ellenfeleket, a csoportmeccsek során így nem is kaptunk gólt. A középdöntőben is szoros meccseket játszottunk, már erősebb ellenfelekkel szemben. Sajnos apróbb, de drága hibák miatt azonban lemaradtunk a középdöntőről. Összességében tanulságos napon vagyunk túl, látjuk hogy a párharcokban kell előre lépni, viszont a védekezésben és a labdakihozataloknál jó volt látni, hogy visszaköszöntek az edzésen gyakoroltak.

A csapat tagjai: Takács Máté, Ábrahám Zalán, Tapodi Bence, Csutak Ármin, Berta Botond, Farkas Zétény, Csikai Róbert, Nagy Arkadiusz, Arany Kende, Czibók Dávid, Csóka Dávid, Kárász Bence, Kriskó Zente, Bagi Benett, Kocsis Nimród, Nagyhmihály Áron, Madarász Ruben.

Felkészítő edzők: Pelikán István, Kovács Zsolt, Fehérvári Noémi

Szerző: KTE/kteakademia.hu