A Juventus is ellenfele volt a KTE LA U10-nek

Rangos tornán szerepeltek.

Hétvégén Ausztriában vett részt nemzetközi tornán a KTE LA U10-es korosztálya. A Champions Trophy-n rengeteg erős külföldi klub ellen mutathatták meg magukat a gyerekek, az utolsó mérkőzést az olasz Juventus ellen játszották például.

Filus Gábor és Kovács Zsolt irányításával csapatunk nagyon jól szerepelt a csoportkörben, olyannyira, hogy végül a második helyet sikerült megcsípni, így a legjobb 32 között jöhetett másnap a folytatás.

A csoportkör eredményei:

KTE LA – Skills Academy (osztrák) 2-0

Újpesti TE – KTE LA 1-2

KTE LA – AC Podgorica (montenegrói) 2-1

SC Brunn (osztrák) – KTE LA 1-3

KTE LA – Brno (cseh) 3-2

KTE LA – MSK Zilina (szlovák) 2-3

FC Admira (osztrák) – KTE LA 1-0

FK Stari (montenegrói) – KTE LA 1-1

Az egyenes kieséses szakaszban a horvát Dubrovniktól kapott ki 2-1-re csapatunk, így a 17-32. helyekért folytathattuk a küzdelmeket. Előbb az osztrák Lautertach ellen sikerült 2-1-re nyerni büntetők után, majd a szlovák Inter Bratislava ellen 4-0-ra győzedelmeskedtek a fiatalok. A torna utolsó két meccsén sem vallottak szégyent a gyerekek, de a szintén szlovák Slovacko 2-0-ra, majd az olasz Juventus 1-0-ra verte meg a fiatalokat, így a 20. helyen zártunk.

Filus Gábor értékelése: – Nagyon rangos nemzetközi tornán vettünk részt Ausztriában, ahol tényleg nagy nevű ellenfelekkel is összemérhettük tudásunkat, a végén éppen a Juventus ellen játszhattuk az utolsó meccsünket. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mert fantasztikusan helyt álltak. Jár a gratuláció a szülőknek is, mert nagyon kitettek magukért a lelátón, végig szurkolták az összes meccset. Azt gondolom, hogy ez egy kitűnő lehetőség volt a korosztálynak ahhoz, hogy újabb értékes tapasztalatokkal gazdagodjanak itt a nyári szünet előtt, sokat profitálhatnak ebből a gyerekek. A KTE vezetőségének is köszönjük, hogy részt vehettünk a Champions Trophy-n.

Szerző: KTE/kteakademia.hu