A héten már elkezdődik a munka az utánpótlásban

Rövidebb lesz a téli felkészülés.

A szokásosnál rövidebb pihenője lesz ezúttal több korosztályos csapatunknak is, hiszen az őszi szezonból több bajnoki mérkőzést is elhalasztottak. Mivel ezeket a mérkőzéseket fontos minél gyorsabban pótolni, illetve a szezon végén egyes korosztályokban osztályozót is rendeznek, így február elején már tulajdonképpen elrajtol a tavaszi szezon.

Az U19, az U17 és az U16 számára máshogy nem is indulhat el a tavaszi szezon, csak a halasztott meccsek pótlása után, hiszen az új bajnoki forma miatt csak akkor alakulhat ki a három nyolc csapatos csoport, ha a mostani 2x12-es rendszerben végeredményt hirdetnek. Az U19 szerencsés helyzetben van, hiszen minden meccsüket abszolválták, az U17-nek és az U16-nak azonban még két-két fellépése hátra van, ezekre február 6-án és 13-án kerül sor.

Bár a klasszikus formában zajlik, de így több fordulót is rendeznek az U15-ös és U14-es élvonalbeli bajnokságban, így sokáig itt sem lehet tolni a rajtot. Nagyon sűrű február elé néznek csapataink, hiszen február 3-án majd 6-án is pályára lépnek, innentől kezdve minden hétvégén meccset rendeznek. Az U13-nak és az U12-nek is maradtak halasztott meccsei a régiós bajnokságban, ők február 13-án játszanak először tétmeccset.

A korai rajt miatt így a héten már el is kezdődik a felkészülés U12-től U17-ig, egyelőre még rávezető jelleggel, három közös edzéssel.

Szerző: KTE/kteakademia.hu