A hazai kapufa ezúttal a vendégeket segítette

Példátlan mennyiségű kapufát lőtt az U16, pontot szerzett az U17. 

U17-es és U16-os csapatunk az Újpest FC-t fogadta hétvégén. Az biztos, hogy a fiatalabb korosztálynak kellemetlen emlék marad a meccs, ugyanis 6 alkalommal is a kapufát találták el. Az U17 hátrányból jött vissza, a győztes gólt azonban nem sikerült begyötörniük.

Tapogatózó játékkal indult az U17-es mérkőzés, egyik csapat sem mert kockáztatni. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Berta hárított. Ezután egyre javult a játékunk, több lehetőségünk is adódott, de az utolsó passzokba hiba csúszott, így igazán nagy lehetőséget nem tudtunk kialakítani. A félidő végén az Újpest átvette a kezdeményezést, egy szép baloldali akció után megszerezték a vezetést. A második félidőben már feljavultunk, mentünk előre az egyenlítésért, ami a 66. percben Szalai révén jött össze, Kovács jobbról érkező beadására érkezett remekül. Ezután igazi nyílt sisakos csata alakult ki, mindkét kapu előtt adódtak nagy lehetőséget, a legnagyobb ismét Szalaié volt, Faragó hajszálpontos beadását fejelte centikkel a kapufa mellé. Az utolsó percekben nagy nyomást helyeztünk a vendégek kapujára, de nem sikerült megszerezni a győztes találatot.

U17: KTE LA – Újpest FC 1-1 (0-1)

U17 II. osztály, 7. forduló

KTE: Berta – Barkóczi (Kovács 46.), Treiber, Száhl, Récsei – Kasztel – Szedmák (Edmilson 60.), Pécsi (Busa 71.), Ugrai (Fekete 46.), Faragó – Szalai (Bessenyei 83.).

Gól: Szalai (66.) ill. Mascsák (39.)

Király Dávid: A mérkőzést három részre tudnám bontani, az első félidő első felében megvoltak a lehetőségeink, viszont a támadó harmadban rossz döntéseket hoztunk, így igazán nagy helyzetig csak néhány alkalommal tudtunk eljutni. Ezután az Újpest helyezett ránk nyomást, a félidő végén meg is szerezték a vezetést. A második játékrészben jelentősen feljavult a játékunk, több szép akciót is vezettünk, megvolt az esélyünk a győzelem megszerzésére is, de csak az egyenlítésre futotta. Egy félidőnyi előnyt adtunk a vendégeknek, a mérkőzés egészét tekintve igazságos döntetlen született.

Nem mindennapi izgalmakat hozott az U16-os találkozó, ahol a mieink kezdtek jobban, négy nagy helyzetet is kidolgoztunk a meccs elején, de ezeket rendre elhibáztuk. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az Újpest rögtön betalált, ami némileg meg is tépázta a kecskeméti önbizalmat. Az Újpest több helyzetig jutott el a félidő második felében, amit a végén újabb gólra váltottak. A cserékkel is felfrissített KTE LA nagyon harcos szellemben jött ki a második félidőre, gyakorlatilag a kapuhoz szegezve a vendégeket. Hiába támadtunk azonban, példátlan mennyiségű kapufát rúgtunk, de Nagy révén sikerült a sokadik lehetőséget kihasználni, majd Orlov fejesével már az egyenlítés is összejött. Sajnos a szerencse elpártolt a mieink mellől ezen a napon, mert egy pontrúgás után a vendégek újabb gólt szereztek.

U16: KTE LA – Újpest FC 2-3 (0-2)

U16 II. osztály, 7. forduló

KTE: Bodor B. – Dénes (Pap 38.), Kuchta, Bányai, Orlov (Földi 85.) – Csúri, Hatvani, Győrfi (Nagy L. 46.) – Bellák (Vörös 56.), Bodor Z., Major.

Gól: Nagy (69.), Orlov (75.) ill. Laczik (6.), Tóth (45., 75.)

Széchenyi Márton: Egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, amit végül nem sikerült ledolgoznunk. Bosszantó a fél tucat kapufa, amit rúgtunk, de az ÚFC jobban akarta a győzelmet, végül meg is szerezte.

Szerző: KTE/kteakademia.hu