A hajrában sikerült a pontmentés

A ZTE vendége volt a KTE LA. 

A KTE LA U19 kedden játszotta le ezúttal aktuális mérkőzését, csapatunk Zalaegerszegre utazott. Bár a hazaiak korán vezetést szereztek, a mieink nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ami még emberhátrányban is sikerült a hajrában.

Sallai Bence újabb fontos góllal segítette csapatát

Nem indult számunkra jól a meccs, hiszen egy szöglet után gyorsan vezetést szerzett a ZTE. Az első félidő első fele egyébként is inkább a hazaiaké volt, Kovács Dánielnek több nagy védést is be kellett mutatnia, de a félidő végén Szedmák előtt is hatalmas sansz adódott, így akár egyenlíthettünk is volna. A második játékrészre rendeztük a sorokat, feljavult a játékunk, de a 71. percben Daróczi kiállítása megint átírta a terveket. A végén már mindent egy lapra feltéve támadott le csapatunk, ami nem is ízlett a ZTE-nek, a bátor futball eredménye az egyenlítés lett, Kovács Péter visszatett labdáját Sallai vágta a kapuba a 85. percben.

U19: ZTE – KTE LA 1-1 (1-0)

U19 II. osztály, 27. forduló

KTE: Kovács D. – Szőke, Antal, Kemenczés, Szász – Daróczi, Fekete (Barkóczi 59.), Kovács P. – Szedmák (Lukács 81.), Szalai (Bessenyei 74.), Sallai.

Kiállítva: Daróczi (71.)

Gól: Pap (6.) ill. Sallai (85.)

Csordás Csaba: Az első 20-25 perc nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, tompán mentünk bele a meccsbe, akár több góllal is elhúzhatott volna a ZTE. Szerencsére sikerült meccsben maradnunk, a félidő végén akár az egyenlítés is összejöhetett volna. Jókor jött ezzel együtt a szünet, kicsit rendezni tudtuk a sorokat, ami a kiállításig működött is, hiszen három-négy nagy helyzetünk is adódott. A legvégén már 19-re is lapot húztunk, egészen fent letámadtunk, belementünk egy nyíltsisakos játékba, ami meghozta az egyenlítést egy szép góllal. Hatalmas erőket mozgósított a csapat, mentálisan nagyon erősek voltunk. A kezdők és a cserék is maximálisan odatették magukat, megérdemelten szereztünk egy pontot.

Szerző: KTE/kteakademia.hu